T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
BALIKESİR İLİNDE TARIM VE HAYVANCILIK
Tarım ve Hayvancılık Yatırımcılarında Doğru Adres Balıkesir…
Tarıma dayalı sanayinin ihtiyaç duyduğu birçok tarımsal ürün Balıkesir'in geniş ve verimli topraklarında yetiştirilmekte olup il tarıma dayalı sanayi yatırımları için önemli fırsatlar sunmaktadır.
Tarımsal Üretimde Öncü İl
Balıkesir, çok çeşitli meyve ve sebzenin yetişmesi için elverişli iklim ve toprak yapısına sahiptir.
Balıkesir, sahip olduğu ekolojik özellikleri itibari ile çok çeşitli meyve ve sebzenin yetiştiği bir ildir. Balıkesir'de meyve ve sebze üretimi için kullanılan tarım alanlarının toplam tarım alanları içinde aldığı pay Türkiye ortalamasının üzerindedir.
Organik tarım faaliyetleri için elverişli koşullar sunan, organik tarım uygulamaları her geçen gün yaygınlaşan Balıkesir; yakın gelecekte ülkemizin organik tarım üssü olma yolunda ilerlemektedir.
Balıkesir'de hayvancılık sektörü açısından önemli bir maliyet olan yem maddeleri üretimi kapsamında; yulaf (yeşil ot), sorgum (yeşil ot), yem bezelyesi, adi fiğ (yeşil ot), italyan çimi (yeşil ot), yem şalgamı ve tritikale (yeşil ot) gibi yem bitkileri yetiştirilmektedir.
Balıkesir, birçok sebze ve meyve çeşidi üretiminde Türkiye'nin ilk sıralarında yer alıyor. Balıkesir, tahıl ve bakliyat üretiminde de önemli bir konuma sahiptir.
Kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımında Türkiye'nin önemli kavşak noktalarından biri konumuna yükselen Balıkesir'in ekonomisi; tarım, hayvancılık, turizm, sanayi, ormancılık ve makine üretimine dayanıyor.
Verimli topraklara, zengin akarsu kaynaklarına sahip olan Balıkesir ve çevresinde neredeyse her türlü tarım ürünü yetiştiriciliği yapılıyor. Kıyılarda daha çok zeytin, narenciye, incir, pamuk, elma, armut, ayva ve üzüm yetişirken, iç kısımlarda tahıl, baklagiller, pancar, tütün, ayçiçeği, susam, pirinç, her çeşit meyve ve sebze tarımı yapılıyor. Başta gelen tarım ürünleri; buğday, arpa, mısır ve yulaf olan Balıkesir'de Türkiye'nin en geniş zeytinlikleri bulunuyor. Türkiye genelinde elde edilen zeytinin üçte biri bu ilde yetiştiriliyor. Balıkesir ekonomisine büyük katkıda bulunan hayvancılık son yıllarda yapılan desteklerle daha da ilerlemiştir. Bölgede koyun, keçi ve sığır besleniyor. Bugün hayvancılığın geldiği noktada Balıkesir et ve süt ürünleri işleyen çok sayıda modern tesisle dikkat çekiyor. Özellikle süt ürünleri üretimi yapan çok sayıda küçük ölçekli işletmeyi de unutmamak gerekiyor. Balıkesir modern tavukçuluk açısından da oldukça ileri bir düzeyi yakalamış görünüyor. Balıkesir'deki et ve yumurta tavukçuluğu büyüklük ve üretim kapasitesi açısından hayli önemli bir yere sahip. İlde ayrıca giderek gelişen arıcılık ve ileri düzeyde balıkçılıktan söz etmek gerekiyor. Her ikisi de il ekonomisine hatırı sayılır oranda katkı sağlıyor.
Balıkesir'de tarımsal ve hayvansal üretim tüm hızıyla devam ediyor.
Yem Bitkileri ve Yeşil Ot Üretiminde; Buğday (Yeşil ot), Çavdar (Yeşil ot) Türkiye'de 1. Sırada, Mısır (Hasıl), Bakla (Hayvan yemi), Fiğ (Macar) (Yeşil ot), Yulaf (Yeşil ot) Türkiye’de 2. Sırada, Mısır (Hasıl), Bakla (Hayvan yemi), Fiğ (Macar) (Yeşil ot), Yulaf (Yeşil ot) Türkiye’de 3. Sırada, Tritikale (Yeşil ot), İtalyan Çimi Türkiye’de 4. Sırada, Arpa (Yeşil ot), Fiğ (Adi) (Dane) Türkiye’de 6. Sırada yer almaktadır.
Tahıl ve Diğer Bitkisel Ürünlerde; Bakla (Yemeklik), Türkiye'de 2. Sırada Çeltik Türkiye’de 3. Sırada Bezelye (Kuru), Börülce (Kuru) ,Çavdar (Dane), Türkiye’de 4. Sırada Kolza (Kanola),Mürdümük (Dane) Türkiye’de 7. Sırada yer almaktadır.
Sebze Ürünlerinde; Bamya 1. Sırada Dereotu, Maydanoz ve Kuşkonmaz Türkiye’de 2. Sırada Sarımsak (Taze), Biber (Çarliston), Patlıcan Türkiye’de 3. Sırada Bakla (Taze), Turp (Beyaz), Domates (Salçalık), Hıyar (Turşuluk) Türkiye'de 4. Sırada Börülce (Taze), Kereviz (Kök), Pırasa, Turp (Bayır),Kırmızı Pancar, Roka Türkiye'de 5. Sırada yer almaktadır.
Meyve İçecek ve Baharat Bitkilerinde; Süpürge Otu Türkiye'de 1. Sırada, Zeytin (Yağlık) Türkiye’de 3. Sırada, Zeytin (Sofralık) Türkiye'de 4. Sırada yer almaktadır.
Çiçek Soğanları; Çiçek Soğanları üretiminde Türkiye'de 4. Sırada yer almaktadır.
Büyükbaş Hayvanlarda; Sığır (Kültür) hayvan sayısı ve süt üretiminde Türkiye'de 3. Sırada, B. Baş süt üretiminde ve Toplam süt üretiminde Türkiye'de 5. Sırada, Manda sütü üretiminde Türkiye'de 6. Sırada yer almaktadır.
Küçükbaş Hayvanlarda; Koyun (Merinos) hayvan sayısı ve süt üretiminde Türkiye'de 3. Sırada, Yapağı (Merinos) Üretiminde Türkiye'de 4. Sırada yer almaktadır.
Kümes Hayvanlarında; Ördek sayısında Türkiye'de 1. Sırada, Et Tavuğu sayısında, Türkiye'de 3. Sırada, Hindi sayısında Türkiye'de 5. Sırada, Yumurta Tavuğu sayısında Türkiye'de 6. Sırada yer almaktadır.
Arıcılık; Bal Üretiminde Türkiye'de 7. Sırada, Bal Kovanı sayısında Türkiye'de 10. Sırada yer almaktadır.
BALIKESİR İLİ ARAZİ VARLIĞI
Balıkesir yüzölçümü; (Göller dahil) 1.447.300 hektar olup, bunun 387.975 hektarı tarım alanı, 81.915 hektarı çayır mera alanı, 649.116 hektarı orman alanı ve 328.294 hektarı tarım dışı arazi olarak kullanılmaktadır.
TARIM ARAZİSİ DAĞILIMI
İlimiz tarım arazileri içerinde en geniş alanı 246.785 hektar ile tarla alanları oluşturmakta olup, bunu 83.050 hektar ile zeytinlik alanlar takip etmektedir.
TARLA BİTKİLERİ ÜRETİMİ
İlimizde yetiştirilen ve ekonomik öneme sahip Tarla Bitkilerinin başında (üretime göre), 1.643.418 ton üretim ile Slajlık Mısır gelmektedir. Bunu; 271.595 ton ile Buğday (Diğer), 118.620 ton ile Çeltik, 39.248 ton ile Arpa (Diğer) ve 27.752 ton üretim ile Çavdar (Dane) izlemektedir.
SEBZE ÜRETİMİ
İlimizde yetiştirilen ve ekonomik önem arz eden sebzelerin başında 444.595 ton üretim ile Domates, 73.731 ton üretim ile Karpuz, 73.427 ton üretim ile Biber, (Dolmalık-Salçalık-Sivri) 70.495 ton üretim ile Kavun ve 48.819 ton üretim ile Patlıcan gelmektedir.
YEM BİTKİLERİ ÜRETİMİ
İlimizde Yem Bitkileri Üretiminde Silajlık Mısır 317.690 dekar alan ve 1.643.418 ton üretimle 1’inci sırada yer almaktadır. Silajlık Mısırda dekara ortalama verim 5.173 kg.’dır. Ekiliş olarak bunu; Yulaf (Yeşil Ot), Buğday (Yeşil Ot), Fiğ(Yeşil Ot) ve Yonca (Yeşil Ot) üretimi izlemektedir.
MEYVECİLİK ÜRETİMİ
İlimiz ekonomisinde Zeytin ve Zeytinyağı önemli bir yere sahiptir. İlimizde 830.497 dekar alanda 163.132 ton zeytin üretimi yapılmaktadır. Bunu; 12.553 ton üretim ile üzüm, 10.812 ton üretim ile elma, 7.789 ton üretim ile mandalina ve 5.423 ton üretim ile şeftali takip etmektedir.
BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI
İlimizde 536.855 adet Büyükbaş (Sığır Kültür, Sığır Kültür Melezi, Sığır Yerli) ve 6.369 adet Manda varlığı mevcuttur.
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI
İlimizde toplam 1.283.958 adet Küçük Baş hayvan varlığı bulunmakta olup, bunun 1.112.323 başı Koyun (Koyun-Yerli ve Koyun-Merinos) dur. 171.635 ‘i ise Kıl keçisidir.
KÜMES HAYVANCILIĞI ( KANATLI ÜRETİMİ)
Tek dönemde 25.761.143 adet Broiler üretimi yapılmış olup, ortalama 5 dönemlik broiler üretimi yapılmaktadır. İlimizde 6.573.494 adet Yumurtacı Tavuk, 152.698 adet Hindi üretimi yapılmaktadır.
Kanatlı Broiler yetiştiriciliği sözleşmeli üretim sistemine göre yapılmakta olup, ilimizde entegre üretim tesisleri bulunmaktadır.
HAYVANSAL ÜRETİM
İlimiz genelinde 724.489 ton Süt, 338.757 ton Tavuk Eti, 48.693 ton kırmızı et, 2.480 ton Bal, 972.818.000 adet Yumurta üretilmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Balıkesir Valiliği