Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen www.icisleri.gov.tr web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

Balıkesir Valiliği
Balıkesir Valiliği
Balıkesir Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri Tarihçe İl Protokol Listesi İmza Yetkileri Yönergesi Şehitlerimiz Kurumsal Kimlik
  • BALIKESİR
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Etik Komisyonu Kolluk Personeli İhbar/Şikayet Bilgi Edinme Başvurusu
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Genel Emir GAMER Yönergesi Resmi İlan Portalı Eylem Planları
  • İLETİŞİM
°C
1
Nisan2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali Hasan ŞILDAK
      • Vali Yardımcıları
        • Şükrü KARA
        • Mustafa ÇEK
        • Gülihsan YİĞİT
        • İrfan DEMİRÖZ
        • Ömer Faruk GÜNAY
        • Metin ARSLANBAŞ
      • Kaymakamlar
        • Altıeylül Kaymakamı
        • Ayvalık Kaymakamı
        • Balya Kaymakamı
        • Bigadiç Kaymakamı
        • Bandırma Kaymakamı
        • Burhaniye Kaymakamı
        • Dursunbey Kaymakamı
        • Edremit Kaymakamı
        • Erdek Kaymakamı
        • Gömeç Kaymakamı
        • Gönen Kaymakamı
        • Havran Kaymakamı
        • İvrindi Kaymakamı
        • Karesi Kaymakamı
        • Kepsut Kaymakamı
        • Manyas Kaymakamı
        • Marmara Kaymakamı
        • Savaştepe Kaymakamı
        • Sındırgı Kaymakamı
        • Susurluk Kaymakamı
      • Vekalet Durumları
    • Valilik Birimleri
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • Protokol Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
      • Avrupa Birliği Dış İlişkiler Bürosu
    • Tarihçe
      • Hükümet Konağı Tarihçesi
      • Görev Yapmış Valiler
    • İl Protokol Listesi
    • İmza Yetkileri Yönergesi
    • Şehitlerimiz
    • Kurumsal Kimlik
  • BALIKESİR
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • 112 Acil Çağrı Merkezi
      • Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü
      • İl Emniyet Müdürlüğü
      • İl Jandarma Komutanlığı
      • İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Etik Komisyonu
    • Kolluk Personeli İhbar/Şikayet
    • Bilgi Edinme Başvurusu
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Genel Emir
    • GAMER Yönergesi
    • Resmi İlan Portalı
    • Eylem Planları
  • İLETİŞİM

Tarım ve Hayvancılık

                BALIKESİR İLİNDE TARIM VE HAYVANCILIK

2019 YILI TÜİK VERİLERİNE GÖRE BALIKESİR İLİNDE ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLER

Yem Bitkileri ve Yeşil Ot Üretiminde

Buğday (Yeşil ot), Çavdar(Yeşil ot) Türkiye’ de

1.Sırada

Mısır (Hasıl), Bakla (Hayvan yemi), Fiğ (Macar) (Yeşil ot),Yulaf (Yeşil ot) Türkiye’de

2.Sırada

Sorgum (Yeşil Ot), Bezelye (Yemlik), Mısır (Silajlık), Yem Şalgamı Türkiye’de

 3.Sırada

 

Tritikale (Yeşil ot), İtalyan Çimi Türkiye’de

4.Sırada

Arpa (Yeşil ot), Fiğ (Adi) (Dane) Türkiye’de

6.Sırada

 

Tahıl ve Diğer Bitkisel Ürünlerde

Bakla (Yemeklik),  Türkiye’de

2.Sırada

Çeltik Türkiye’de

3.Sırada

Bezelye (Kuru), Börülce (Kuru) ,Çavdar (Dane),  Türkiye’de

4.Sırada

Kolza (Kanola),Mürdümük (Dane) Türkiye’de

7.Sırada

 

Sebze Ürünlerinde

Bamya

1.Sırada

Dereotu, Maydanoz ve Kuşkonmaz Türkiye’de

2.Sırada

Sarımsak (Taze), Biber (Çarliston),  Patlıcan Türkiye’de

3.Sırada

Bakla (Taze), Turp (Beyaz), Domates (Salçalık), Hıyar (Turşuluk) Türkiye’de

4.Sırada

Börülce (Taze), Kereviz (Kök), Pırasa, Turp (Bayır),Kırmızı Pancar, Roka Türkiye’de

5.Sırada

 

Meyve İçecek

ve

Baharat Bitkilerinde

Süpürge Otu Türkiye’de

1.Sırada

Zeytin (Yağlık) Türkiye’de

3.Sırada

Zeytin (Sofralık) Türkiye’de

4.Sırada

 

Çiçek Soğanları

Çiçek Soğanları üretiminde Türkiye’de

4.Sırada

 

Büyükbaş Hayvanlarda

Sığır (Kültür) hayvan sayısı ve süt üretiminde Türkiye’de

3.Sırada

B.Baş süt üretiminde ve Toplam süt üretiminde Türkiye’de

5.Sırada

Manda sütü üretiminde Türkiye’de

6.Sırada

 

Küçükbaş Hayvanlarda

Koyun (Merinos) hayvan sayısı ve süt üretiminde Türkiye’de

3.Sırada

Yapağı (Merinos) Üretiminde Türkiye’de

4.Sırada

 

Kümes Hayvanlarında

Ördek sayısında Türkiye’de

1.Sırada

Et Tavuğu sayısında, Türkiye’de

3.Sırada

Hindi sayısında Türkiye’de

5.Sırada

Yumurta Tavuğu sayısında Türkiye’de

6.Sırada

 

Arıcılık

Bal Üretiminde Türkiye’de

 7.Sırada

Bal Kovanı sayısında Türkiye’de

10.Sırada

 

 

BALIKESİR İLİ ARAZİ VARLIĞI

Balıkesir yüzölçümü; (Göller dahil) 1.447.300 hektar olup, bunun 387.975 hektarı tarım alanı, 81.916 hektarı çayır mera alanı, 649.116 hektarı orman alanı ve 328.294 hektarı tarım dışı arazi olarak kullanılmaktadır.

Arazi Dağılımı

Alanı (hektar)

Toplam yüzölçümüne

Oranı (%)

Tarım Alanı

387.975

26,81

Çayır-Mera Alanı

81.915

5,66

Orman Alanı

649.116

44,85

Tarım Dışı Arazi

328.294

22,68

TOPLAM

1.447.300

100

* Yukarıdaki veriler TÜİK rakamlarıdır.(Çayır-Mera ve Orman Alanı verileri İl Müdürlüğü verileridir.)

 

Ülke Geneli Arazi Varlığı

 

Tarım Alanı(ha)

Çayır-Mera Alanı(ha)

Orman Alanı(ha)

Türkiye

23.094.924

14.617.000

22.622.000

Balıkesir

387.975

81.915

649.115

Türkiye’ye Oranı %

      1,68

0,56

2,87

* Tablodaki bilgiler TÜİK verileridir.( Çayır-Mera ve Orman Alanı verileri İl Müdürlüğü verileridir.)

 

 TARIM ARAZİSİ DAĞILIMI

İlimiz tarım arazileri içerinde en geniş alanı 246.785 hektar ile tarla alanları oluşturmakta olup,  bunu 83.050 hektar ile zeytinlik alanlar takip etmektedir.

Balıkesir İli Tarım Arazisi Dağılımı

Arazi Dağılımı

Alanı  (hektar)

Toplam Tarım Arazisine Oranı (%)

Tarla Arazisi

246.785

63,61

Zeytinlik

83.050

21,40

Bağ-Bahçe Ziraati Arazisi

1.360

0,35

Sebze Ziraati Arazisi

26.566

6,85

Meyvelik-dutluk

10.975

2,83

Süs Bitkileri

44

0,01

Nadas Arazisi

19.195

4,95

GENEL TOPLAM

387.975

100

* 2019 Yılı TÜİK verileridir.

 

 

 

 

 

 

TARLA BİTKİLERİ ÜRETİMİ

2019 Yılı TÜİK verilerine göre;

İlimizde yetiştirilen ve ekonomik öneme sahip Tarla Bitkilerinin başında (üretime göre), 1.643.418 ton üretim ile Slajlık Mısır gelmektedir. Bunu; 271.595 ton ile Buğday (Diğer), 118.620 ton ile Çeltik, 39.248 ton ile Arpa (Diğer) ve 27.752 ton üretim ile Çavdar (Dane) izlemektedir.

ÖNEMLİ TARLA ÜRÜNLERİ VERİLERİ

Ürünler

TÜİK VERİLERİ

2019

Ekilen Alan
 (da)

Üretim
(ton)

Verim
 (kg/da)

Slajlık Mısır

317.690

1.643.418

5.173

Buğday (Diğer)

986.506

271.595

275

Çeltik

158.600

118.620

748

Arpa (Diğer)

127.108

39.248

309

Çavdar (Dane)

92.037

27.752

302

* 2019 Yılı TÜİK verileridir.

 

 

SEBZE ÜRETİMİ

2019 Yılı TÜİK verilerine göre;

 İlimizde yetiştirilen ve ekonomik önem arz eden sebzelerin başında 444.595 ton üretim ile Domates, 73.731 ton üretim ile Karpuz, 73.427 ton üretim ile Biber, (Dolmalık-Salçalık-Sivri) 70.495 ton üretim ile Kavun ve 48.819 ton üretim ile Patlıcan gelmektedir.

ÖNEMLİ SEBZE ÜRÜNLERİ VERİLERİ

Ürünler

TÜİK VERİLERİ

2019

Ekilen Alan
 (da)

Üretim
(ton)

Verim
 (kg/da)

Domates (Sofralık ve Salçalık)

67.030

444.595

6.633

Karpuz

19.149

73.731

3.850

Kavun

36.138

70.495

1.951

Biber (Çarliston-Dolmalık-Salçalık,

Kapya- Sivri)

31.069

73.427

2.363

Patlıcan

8.165

48.819

5.979

* 2019 Yılı TÜİK verileridir.

 

 

 

 

 

 

YEM BİTKİLERİ ÜRETİMİ

2019 Yılı TÜİK verilerine göre;

İlimizde Yem Bitkileri Üretiminde Silajlık Mısır 317.690 dekar alan ve 1.643.418 ton üretimle 1’inci sırada yer almaktadır. Silajlık Mısırda dekara ortalama verim 5.173 kg.’dır. Ekiliş olarak bunu; Yulaf (Yeşil Ot), Buğday (Yeşil Ot), Fiğ(Yeşil Ot) ve Yonca (Yeşil Ot) üretimi izlemektedir.

ÖNEMLİ YEM BİTKİLERİ VERİLERİ

Ürünler

TÜİK

2019

Ekilen Alan
 (da)

Üretim
(ton)

Verim
 (kg/da)

Mısır (Silajlık)

317.690

1.643.418

5.173

Yulaf (Yeşil Ot)

252.193

468.572

1.858

Buğday (Yeşil Ot)

93.620

199.145

2.127

Fiğ (Yeşil Ot)

72.628

148.518

1.903

Yonca (Yeşil Ot)

52.700

221.569

4.305

* 2019 Yılı TÜİK verileridir.

 

 

MEYVECİLİK ÜRETİMİ

2019 Yılı TÜİK verilerine göre;

İlimiz ekonomisinde Zeytin ve Zeytinyağı önemli bir yere sahiptir. İlimizde 830.497 dekar alanda 163.132 ton zeytin üretimi yapılmaktadır. Bunu; 12.553 ton üretim ile üzüm, 10.812 ton üretim ile elma, 7.789 ton üretim ile mandalina ve 5.423 ton üretim ile şeftali takip etmektedir.

 

ÖNEMLİ MEYVE ÜRÜNLERİ VERİLERİ

ÜRÜNLER

TÜİK

2019

Toplu
Meyve.
Alanı
(da)

Üretim
(ton)

Ağaç
Başına
Ortalama
Verim
(Kg)

Toplam Meyve
Veren
Yaşta
Ağaç
Sayısı
(Adet)

Toplam
Meyve
Vermeyen
Yaşta
Ağaç
Sayısı
(Adet)

Zeytin

830.497

163.132

15

11.085.551

503.547

Üzüm

13.595

12.553

923

-

-

Elma

8.388

10.812

28

391.970

98.012

Mandalina

8.030

7.789

33

239.010

15

Şeftali

4.553

5.423

28

192.190

10.100

* 2019 Yılı TÜİK verileridir.

2002-2019 yılı üzüm verimleri dekara (Kg/Da) verimdir.

 

 

 

 

 

ENDÜSTRİYEL BİTKİLER

2019 Yılı Endüstriyel Bitkiler

Ürünler

Ekiliş

(Da)

Üretim

(ton)

Ort. Verim

(Kg/Da)

Şeker Pancarı

2.375

13.000

5.474

Haşhaş(Kapsül)

15.489

645

46

Anason

500

35

70

Süpürge otu

3.700

1.243

336

Pamuk(Kütlü)

2.101

939

447

Tütün

15.387

1.374

89

* 2019 Yılı TÜİK verileridir.

 

 

2019 YILI BALIKESİR İLİ SÜS BİTKİLERİ KESİN ÜRETİM VERİLERİ

Ürün Çeşidi

Ekilen Alan
(m2)

Üretim
(Adet)

Çiçek Soğanları

238.615

4.239.235

Dış Mekan Süs Bitkileri

193.072

628.580

İç Mekan Süs Bitkileri

3.000

60.000

TOPLAM

434.687

4.927.805

*2019 yılı TÜİK verileridir.

 

 

2019 YILI BALIKESİR İLİ ZEYTİN VARLIĞI

Meyve veren yaşta ağaç sayısı(adet )

11.085.551

Meyve vermeyen yaşta ağaç sayısı(adet)

503.547

Toplam Üretim (ton)

163.132

Sofralık üretimi (ton)

41.632

Yağlık üretimi (ton)

121.500

*2019 Yılı TÜİK verileridir.

 

BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI

2019 Yılı TÜİK verilerine göre:

İlimizde 536.855 adet Büyükbaş (Sığır Kültür, Sığır Kültür Melezi, Sığır Yerli) ve 6.369 adet Manda varlığı mevcuttur.

 

Yıllar İtibariyle Büyükbaş Hayvan Varlığı

 

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Sığır

544.965

523.022

508.793

520.792

538.682

536.855

Manda

2.504

3.622

3.694

4.332

4.620

6.369

*2019 Yılı TÜİK verileridir.

 

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI

2019 Yılı TÜİK verilerine göre: İlimizde toplam 1.283.958 adet Küçük Baş hayvan varlığı bulunmakta olup, bunun 1.112.323 başı Koyun (Koyun-Yerli ve Koyun-Merinos) dur. 171.635 ‘i ise Kıl keçisidir.

 

Yıllar İtibariyle Küçükbaş Hayvan Varlığı

 

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Koyun

816.290

792.896

796.947

984.381

1.006.072

1.112.323

Keçi

212.058

207.334

194.574

188.518

183.782

171.635

*2019 Yılı TÜİK verileridir.

 

KÜMES HAYVANCILIĞI( KANATLI ÜRETİMİ)

2019 Yılı TÜİK verilerine göre:

 Tek dönemde 25.761.143 adet Broiler üretimi yapılmış olup, ortalama 5 dönemlik broiler üretimi yapılmaktadır. İlimizde 6.573.494 adet Yumurtacı Tavuk, 152.698 adet Hindi üretimi yapılmaktadır.

Kanatlı Broiler yetiştiriciliği sözleşmeli üretim sistemine göre yapılmakta olup, ilimizde entegre üretim tesisleri bulunmaktadır.

 

Yıllar İtibariyle Kanatlı Üretimi

 

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Broiler

25.533.677

24.274.239

23.521.323

26.875.790

26.160.569

25.761.143

Yum. Tavuk

6.583.220

6.621.065

7.086.781

7.379.485

6.868.436

6.573.494

Hindi

155.983

88.695

74.061

124.907

72.446

152.698

*2019 Yılı TÜİK verileridir.

ARICILIK    

Yıllar İtibariyle Kovan Sayıları

 

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Eski Kovan

1.181

1.269

1.223

907

856

785

Fenni Kovan

152.148

165.893

166.968

166.454

172.025

169.647

Toplam

153.329

167.252

168.191

167.361

172.881

170.432

*2019 Yılı TÜİK verileridir.

     

HAYVANSAL ÜRETİM

Yıllar İtibariyle  Hayvansal Üretim Miktarı (Ton)

 

2014

2015

2016

2017

2018

2019

Süt

790.732

747.842

716.926

696.198

714.119

724.489

Tavuk Eti

251.142

252.267

259.532

309.943

325.829

338.757

Yumurta(1000 Ad.)

1.274.308

914.098

993.908

983.904

1.085.171

972.818

Bal

2.638

3.213

3.105

3.261

2.618

2.480

Yün

1.700

1.650

1.665

2.086

2.131

2.362

Kıl Üretimi

94

91

86

85

85

80

*2019 Yılı TÜİK verileridir.

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

Eski Kuyumcular Mah. Hükümet Cad. No:2 Hükümet Konağı Karesi/BALIKESİR
0(266) 245 13 01
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız